HENRIK HOP


Henrik Martin Henriksen Hop

Fakta

Født: 18. september 1918, Fana
Død: 15. september 1988 etter lengre tids sykdom
Begravet: Midttun, Bergen
Militær grad: Fenrik
Dekknavn: Egil Pettersen
Utmerkelser: Krigskorset med sverd, Deltakermedaljen med rosett, Haakon VII 70-årsmedalje, H.M. Kongens Erindringsmedalje, The military medal, 1939-45 Star, The Defence Medal.

Noen fakta om Hop

Henrik Henriksen Hop kom til verden tirsdag 18. september 1918, i Fana. Hans foreldre var Olav Henriksen og Matelde Haneborg. Henrik vokste opp ved Hop stasjon. Før krigsutbruddet jobbet Henrik som lagerekspeditør ved varehuset Sundt i Bergen.

Etter krigsårene kom han tilbake til Sundt og jobbet da som salgssjef og økonom. Han giftet seg da også med Ingrid Abrahamsen.

Hop før krigen

Henrik Hop ….

Hop under krigen

Henrik Hop ….

Hop etter krigen

Hop var blitt en smule anglofil etter oppholdet i UK i krigsårene. Og kjærligheten til UK har tydligvis gått i arv til hans barn og barnebarn. En av hans sønns døtre bor faktisk i England! Hop startet opp som salgssjef og økonom i varehuset Sundt i Bergen etter krigen. Samme firmaet han forlot ved krigsutbruddet i 1940. Han var en ivrig fisker og naturelsker som elsket å ta med barnebarna på turer i fjellet og til sjøen. Henrik Hop døde rett før sin 70-årsdag etter lengre tids sykdom. Han er begravet i Midttun i Bergen.

Artikkelen om Henrik Hop oppdateres … Oslogjengen.no har kommet i kontakt med Hops etterkommere og vi håper vi skal kunne presentere interessante bilder og historier om Henrik Hop innen høsten er over oss for alvor.